O nama

Gradimo zajedno!


Bišće polje b.b.
88000 Mostar


+387 36 557 900


amitea@bih.net.ba


AMITEA doo osnovana je 2000 god, sa sjedištem u Mostaru, a osnovnu djelatnost ove firme predstavlja izvođenje građevinskih radova u oblastima niskogradnje, visokogradnje i hidrogradnje.
Amitea trenutno zapošljava 120-150 radnika svih profila koji su u stalnom radnom odnosu i to: inžinjera, ekonomista, geometara, saobraćajnih tehničara, asfaltera,  pravnika, knjigovođa, vozača, rukovalaca građevinskih mašina, mehaničara, električara, zavarivača, te ostalih građevinskih stručnjaka i stručnjaka ostalih profila.

Osnivač, vlasnik a ujedno i direktor firme Amitea d.o.o. je gospodin Senad Husnić. Otvaranjem firme Amitea d.o.o., direktor Husnić je ujedno utemeljio svoje višegodišnje iskustvo i znanje koje je stekao godinama.

Najveća vrijednost firme jesu zapravo zaposleni koji najviše doprinose uspjehu i prosperitetu Amitee. Različitim stimulansima i nagradama Amitea brine o sopstvenom kadru, te ulaže u edukaciju za određene sektore u firmi. Kolektivnim i timskim radom, poslovno orjentisani i pozitivno motivisani, zaposleni  se stručno i profesionalno ponašaju te grade korektan odnos sa klijentima.

Amitea je danas gigant u svojoj oblasti, a o uspješnom poslovanju svjedoče i mnogobrojna priznanja i nagrade kod nas i u svijetu.

Povjerenje u poslovnom smislu stičemo jer sadašnjim i budućim klijentima možemo sa sigurnošću iskazati spremnost da sve radove, iz oblasti kojom se bavimo, izvodimo kvalitetno i na vrijeme, a uz poštovanje zakona i propisa. Naši planovi su vezani za budući razvoj preduzeća  i učešće na javnim tenderima u zemljama regiona i šire.

U današnjem tržišno-ekonomskom okruženju, prateći savremena dostignuća u nauci i tehnologiji, Amitea doo ima tendenciju razvoja novih poslovnih ideja i inovativnih projekata, zapošljava iskusni tim stručnih inžinjera i  tehničkih kadrova  i otvorena je za saradnju.

Stalno  ispitivanje tržišta i praćenje svjetskih standarda, donosi odgovor na zahtjev kupaca i dovodi do sljedećih koraka u razvoju firme:  savremena organizacija i sticanje referenci u oblasti građevinske operative. Ono što Amiteu kao građevinsku firmu čini posebnom je činjenica da i bez angažovanja trećih lica – kooperanata  dovodi posao do završnih radova u predviđenom roku.

O nama

AMITEA doo osnovana je 2000 god u Mostaru, a osnovnu djelatnost ove firme predstavlja izvođenje građevinskih radova u oblastima niskogradnje, visokogradnje i hidrogradnje.

Kontakt info

   Bišće polje b.b. Mostar

  E-mail: amitea@bih.net.ba

  +387 36 557 900

  +387 36 557 900